05 Δεκεμβρίου 2015

 Σαλαμίνα,  5/12/ 2015

   Αρ. Πρωτ.: 90



Θέμα: Ψήφισμα συμπαράστασης στη συναδέλφισσα, Κ. Γιαννάτου, αναπληρώτρια, μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ.

    Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σαλαμίνας καταδικάζει την προκλητική ενέργεια του Υπουργού Παιδείας να «χορηγήσει συνδικαλιστική άδεια» στην αναπληρώτρια, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και πρώην προέδρου της Β ΕΛΜΕ Έβρου, Γιαννάτου Κική, με τη σαφή αναφορά ότι «ο ανωτέρω χρόνος απαλλαγής δε συνιστά χρόνο πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας».
    Η μη προσμέτρηση του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές, σημαίνει πιθανή μη επαναπρόσληψή τους τον επόμενο χρόνο. Θεωρούμε τη συγκεκριμένη ενέργεια, ξεκάθαρη παραβίαση των συλλογικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών-ωρομισθίων που οδηγεί ουσιαστικά σε απαγόρευση του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος.
      Η απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτελεί προοίμιο της τακτικής χτυπήματος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζόμενων. Είναι συμπλήρωμα της επιλογής για την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και όλων των δημόσιων αγαθών, του χτυπήματος του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Την ίδια στιγμή που η εφαρμογή αυτής της πολιτικής και οι μηδενικοί διορισμοί, μετατρέπουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών σε ελαστικά απασχολούμενους, η κυβέρνηση έρχεται να αμφισβητήσει και το δικαίωμά τους στην συνδικαλιστική δράση.

     Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δοθεί η συνδικαλιστική άδεια στη συνάδελφο, όπως έγινε και με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, δηλ. χωρίς την απειλητική διάταξη της μη αναγνώρισης του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως χρόνου εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.
-ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ.
- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΜΑΣ.

04 Δεκεμβρίου 2015

Αρ. Πρωτ. 240
Αθήνα 4/12/2015
Προς
Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Νίκο Φίλη


Θέμα: Υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης μελών σχολικών επιτροπών

Κύριε Υπουργέ,

Mε την περίπτωση θ, της παραγράφου 1, του άρθρου 1, του Ν. 3213/2003 (ΦΕΚ 309/τεύχος Α΄/31-12-2003) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 222 του Ν. 4281/2014, διευρύνθηκαν από 1/1/2015 οι υπόχρεοι υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης με αποτέλεσμα να γεννάται ζήτημα για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετέχουν στις σχολικές επιτροπές των Ο.Τ.Α., να υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο 229 του Ν. 4281/2014, οι υπόχρεοι σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατά το Ν. 3213/2003, εκτός από την ετήσια δήλωση, υποβάλουν, στην ίδια προθεσμία, δήλωση οικονομικών συμφερόντων των ιδίων και των συζύγων τους.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ορίζονται να συμμετέχουν στις σχολικές επιτροπές και διευκολύνουν με κόπο και χρόνο πέραν των καθηκόντων τους το έργο των Ο.Τ.Α. δεν διαχειρίζονται χρήματα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει περίπτωση μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης αυτών και των οικογενειών τους εξαιτίας της συμμετοχής τους σε αυτές τις επιτροπές. Εννοείται, δε, ότι σε κάθε περίπτωση ευθύνης οικονομικής διαχείρισης η δήλωση περιουσιακής κατάστασης είναι αυτονόητη.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας ζητά να παρέμβετε ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ή τουλάχιστον ερμηνευτική εγκύκλιος, με την οποία να απαλλάσσονται ρητώς και με απόλυτη σαφήνεια οι εκπαιδευτικοί μέλη των σχολικών επιτροπών από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης των ίδιων και των οικογενειών τους. Πρόκειται για στοιχεία που και προσωπικά δεδομένα αποτελούν και που στην προκειμένη περίπτωση επιβαρύνουν με άσκοπη ταλαιπωρία, για μια ακόμη φορά, τους εκπαιδευτικούς.  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στο συνάδελφο Παντελή Βαϊνά του οποίου η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015, αποφασίζει διευκολυντική στάση εργασίας για την ημέρα αυτή, από τις 8:00π.μ. έως τις 11:00π.μ. και συγκέντρωση συμπαράστασης στις 9:00π.μ. στα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο προκάτ 2).

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

01 Δεκεμβρίου 2015

     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   
  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                            
          ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

     Σαλαμίνα,  1/12/ 2015

         Αρ. Πρωτ.: 89





Κοινή σύσκεψη

  Με αφορμή την επικείμενη κατανομή της δ΄  δόσης από τη σχολική επιτροπή και με στόχο τον καλύτερο συντονισμό Συλλόγου, Γονέων και διευθυντών-εκπροσώπων στα όργανα του δήμου: καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές των σχολείων, τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς – προϊσταμένες των νηπιαγωγείων του Συλλόγου και τους εκπροσώπους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σαλαμίνας στα όργανα του δήμου,  σε κοινή σύσκεψη  την Παρασκευή, 4/12/2015, ώρα 13:15,  στο 2ο Δημοτικό.

.


30 Νοεμβρίου 2015

Απεργία



3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Και είπα: δε θα ‘ναι το Άδικο τιμιότερο απ’ το αίμα!
                                       Στο πείσμα των σεισμών, στο πείσμα των λιμών
                                             Στο πείσμα των εχτρών στο πείσμα των δικών Μου,
                                                 ανάντισα κρατήθηκα ψυχώθηκα κραταιώθηκα
                                                                          Μία και δύο και τρεις φορές

                                                                                                                   Οδ. Ελύτης


                                                                         

         Συνεχίζουμε τον αγώνα  ενάντια:
στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, στην αύξηση των ορίων ηλικίας, στις νέες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων

Συγκέντρωση στις 11.00 στην πλ. Κλαυθμώνος ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Συγκρότηση Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σαλαμίνας και κατανομή σχολείων


Θέμα πρώτο  :  Συγκρότηση Δ.Σ. Συλλόγου  Εκπαιδευτικών  Π.Ε.  Σαλαμίνας

  Οι εκλεγέντες στις αρχαιρεσίες της 25ης Νοεμβρίου 2015 του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος                  :  Καπόνης Χρήστος
Αντιπρόεδρος           :  Μπαμπάλη Παναγιώτα
 Γεν. Γραμματέας      :  Ζήσης Δημήτρης
Ταμίας                       :  Καλλίτσης Μιχάλης
Μέλη                          : Κορρού Έλλη
                                      Μπένος Σπύρος
                                      Κουτσαβλή Παναγιώτα
  

  Θέμα δεύτερο :    ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

   
Στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των σχολικών μονάδων του νησιού  μας για τα θέματα που αφορούν το Δ.Σ.  του Συλλόγου, σας στέλνουμε την  κατανομή Σχολικών Μονάδων ανά μέλος του Δ.Σ. Έτσι γίνεται πιο άμεση η επικοινωνία σας με τα μέλη του Δ.Σ.  Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε τα σχολεία αρμοδιότητας κάθε μέλους :


Καπόνης Χρήστος  (Τηλ.: 6977370857, Mail: chriskaponis@yahoo.gr)
Δημοτικά:   2ο , 3ο  
Νηπιαγωγεία:   2ο , 3ο 5ο

 Μπαμπάλη Παναγιώτα  (Τηλ.: 6994671043, Mail: ladyiota@hol.gr )
Δημοτικά:  Αμπελακίων, Σεληνίων, Ειδικό Σχολείο
Νηπιαγωγεία :  Αμπελακίων, Σεληνίων .

 Ζήσης Δημήτρης ( Τηλ.: 6946295203, Mail:  jimzissis@yahoo.gr )
 Δημοτικά:  1ο,  Βασιλικών,  
 Νηπιαγωγεία:  4ο, 8ο,  Βασιλικών

Καλλίτσης Μιχάλης  ( Τηλ:6938001989, Mail: kallitsis@hotmail.com  )
Δημοτικά:  Παλουκίων, Φοίνικα
Νηπιαγωγεία:  Παλουκίων, Φοίνικα

 Κορρού Έλλη (Τηλ.: 6972406766, Mail: ekorrou@yahoo.com  )
Δημοτικά:  5ο
Νηπιαγωγεία:  7ο

 Μπένος Σπύρος  (Τηλ.:6980682047, Mail: spyben10@gmail.com )
Δημοτικά:  4ο
Νηπιαγωγεία:  1ο, 6ο 

Κουτσαβλή Παναγιώτα  (Τηλ.: 6945819761, Mail:  giotali@hotmail.com)

Δημοτικά:  Αιαντείου
Νηπιαγωγεία:  Αιαντείου,  Κακής Βίγλας.