21 Ιανουαρίου 2016

4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

4  ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ




ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ
ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
Απεργιακό Συλλαλητήριο στην  Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σύλλογοι ΠΕ : Κερατσινίου - Περάματος 'Ν.Πλουμπίδης',  Α΄ Σύλλογος ΠΕ Πειραιά 'Ρήγας Φεραίος', Σαλαμίνας,  Πειραιά 'Πρόοδος'


     Την Παρασκευή 14/01/2016,  δόθηκε στη δημοσιότητα  η   απάντηση  του υπουργού Παιδείας σε επερώτηση που κατατέθηκε για το ζήτημα των υποχρεωτικών μετατάξεων και τους λόγους που ακόμη  δεν έχει διευθετηθεί η απόδοση οργανικών θέσεων στους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς. Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι ο υπουργός ακυρώνει όλα τα επιχειρήματα τα οποία πρόβαλλε μέχρι σήμερα για τη μη απόδοση οργανικών θέσεων. Αρχικά αναφέρει ότι η μη απόδοση οργανικών στις κοινές ειδικότητες είναι αποτέλεσμα χρονικής καθυστέρησης  και σε ότι αφορά στις νεοεισερχόμενες ειδικότητες στη Α/θμια εκπαίδευση, παραδέχεται, όπως του είχε επισημανθεί και στην τελευταία συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, ότι ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΣΎΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ από το 2012.
   Υπενθυμίζουμε ότι σε όλες τις συναντήσεις που είχαμε ως μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί, Σύλλογοι εκπαιδευτικών ακόμη και το ΔΣ της ΔΟΕ, η πρόφαση για τη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας ήταν η έλλειψη θεσμικού πλαισίου.
   Ως δια μαγείας και μετά την έντονη και επίμονη παρουσία μεταταγμένων εκπαιδευτικών και των επιστημονικών τους φορέων σε συνάντηση με φορείς του Υπουργείου, το θεσμικό πλαίσιο 'ανακαλύφθηκε', αλλά και πάλι το Υπουργείο με την απάντηση στην επερώτηση αποφεύγει να δεσμευτεί για το πότε θα προχωρήσει στη διαδικασία της απόδοσης διευρυμένων οργανικών θέσεων (όχι μόνο αυτές τις οποίες αναφέρει, αλλά αντίστοιχων με τον αριθμό των υποχρεωτικά μεταταχθέντων εκπαιδευτικών).
   Το βασανιστήριο της σταγόνας πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Οι δικαιολογίες απέναντι στους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς έχουν τελειώσει. Η ύπαρξη θεσμικού πλαισίου και οργανικών θέσεων και η ολοκλήρωση του ελέγχου νομιμότητας της διαδικασίας, αποκαλύπτουν ότι ο μοναδικός λόγος που χρονοτριβούν στην απόδοση λύσης είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης.
Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους μέχρι την οριστική λύση και αυτού του θέματος.

Άμεση απόδοση οργανικών θέσεων σε  όλους  τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς
Καλούμε άμεσα το ΔΣ της ΔΟΕ να απαιτήσει τις οργανικές θέσεις που δεν αποδίδονται και την ταυτόχρονη διεύρυνση αυτών των θέσεων στον ακριβή αριθμό των υποχρεωτικά μεταταγμένων εκπαιδευτικών.


19 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 21/01/16
και ώρα 1:00, Σταδίου 27
(Με δίωρη στάση για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, 12-2μμ ή 2-4μμ)

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ, ΔΝΤ



18 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη 21/1/2016 και ώρα 13:00 (Σταδίου 27). Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει  δίωρη στάση εργασίας (12:00 – 14:00 ή 14:00 – 16:00 για την απογευματινή βάρδια).
   Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα έχει συνέχεια. Τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση είναι χειρότερα απ' όλα τα προηγούμενα, επειδή προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα και επιδεινώνουν συνολικά τους όρους ασφάλισης και συνταξιοδότησης για όλους. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένας άτεγκτος μηχανισμός αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσης των συντάξεων και περικοπών σε άλλες παροχές (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδόματα, ειδικές κατηγορίες συντάξεων κ.ά.). Κανείς  δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να μείνει απαθής!  

  Το θέμα της κοινωνικής Ασφάλισης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της σύνταξης μας αφορά όλους!

17 Ιανουαρίου 2016

  Έκτακτη Γ.Σ.  του Συλλόγου, Τρίτη 28 Ιανουαρίου,  2ο Δ.Σ.,  2 :15 μ.μ.

 

  Με δεδομένο ότι η ΔΟΕ καλεί σε ολομέλεια προέδρων στις 29 Ιανουαρίου, καλούμε σε έκτακτη Γ.Σ.  την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, με θέματα:
1. Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εκπαιδευτική συγκυρία και αγωνιστικές κινητοποιήσεις

2. Η πρωτοβουλία της ΔΟΕ «το σχολείο που βιώνουμε – το σχολείο που οραματιζόμαστε, οι θέσεις του Συλλόγου μας για το σχολείο και η οργάνωση της συζήτησης στο εσωτερικό του Συλλόγου μέχρι το Μάιο».