18 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταδικάζει κάθε ενέργεια που στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα στην εκπαίδευση ΟΛΩΝ των παιδιών.  Ο Σύλλογός μας από την περσινή σχολική χρονιά προσπάθησε να βάλει στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του το προσφυγικό πρόβλημα. Με τις δράσεις μας υποστηρίξαμε έμπρακτα το δικαίωμα των θυμάτων πολέμων, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κι αντιδημοκρατικών καθεστώτων να αναζητήσουν άσυλο σε άλλες χώρες και να συνεχίσουν εκεί τη ζωή τους με ασφάλεια. Στις δράσεις αυτές συναντηθήκαμε με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που γύρισε την πλάτη στις μικροπρεπείς και φοβικές φωνές του ρατσισμού και στα αδιέξοδα του απομονωτισμού.
  Φέτος θεωρούμε ότι το προσφυγικό ζήτημα περνά σε νέα φάση με τον ορατό κίνδυνο να εμφανιστούν στο προσκήνιο ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις. Για αυτό είναι επιτακτική  ανάγκη άμεσα:

·         Με κρατική μέριμνα και ευθύνη να ολοκληρωθούν τάχιστα οι διαδικασίες αιτήσεων ασύλου.
·         Με κρατική μέριμνα και ευθύνη να δημιουργηθούν οι όροι και οι συνθήκες  για την ομαλή και πλήρη ένταξη  των παιδιών στο δημόσιο σχολείο.
·         Με κρατική μέριμνα και ευθύνη να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία.

·         Με κρατική μέριμνα και ευθύνη να εξασφαλιστεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς  και τα κονδύλια για  την ασφαλή μεταφορά των παιδιών, όπου χρειάζεται.