07 Μαρτίου 2015

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΣΠΑ & ΠΔΕ



ΘΕΜΑ:  ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΣΠΑ & ΠΔΕ


    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας καταγγέλλει την καθυστέρηση της καταβολής μισθοδοσίας Φεβρουαρίου των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με συμβάσεις εργασίας μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ.  Είναι αδιανόητο, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι συνάδελφοι να παραμένουν απλήρωτοι  με αιτιολογία γραφειοκρατικά προβλήματα, που έπρεπε να είχαν λυθεί έγκαιρα.

03 Μαρτίου 2015

ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ


ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

      Όσοι ενδιαφέρονται να βγάλουν κάρτα ελευθέρας εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού ή όσων η κάρτα έχει λήξει και επιθυμούν την ανανέωσή της, παρακαλούνται - ανά σχολείο/νηπιαγωγείο-  να συγκεντρώσουν μια λίστα ενδιαφερομένων (διαφορετική για μόνιμους και για  αναπληρωτές) μαζί με 2 έγχρωμες πρόσφατες μικρές

Ανακοίνωση ΔΟΕ



Θέμα: Να πληρωθούν τώρα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

  Χιλιάδες συνάδελφοί μας, αναπληρωτές (ΕΣΠΑ και ΠΔΕ) σε όλη τη χώρα βρίσκονται σήμερα μπλεγμένοι, δίχως φυσικά καμία δική τους υπαιτιότητα, στα γρανάζια των διαδικασιών που πρέπει να διεκπεραιωθούν μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Ανάπτυξης ώστε να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα του μηνός Φεβρουαρίου.  Αυτό που έχει πραγματική σημασία δεν είναι το αν η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι δεν έχει ακόμα εκδοθεί κάποιο ΦΕΚ ή δεν έχουν δοθεί οι  πιστώσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ανακοίνωση ΔΟΕ



Θέμα: Αποκατάσταση αδικίας ασφαλιστικών διατάξεων
Κυρία Υπουργέ
           
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με έγγραφό του στις 5/12/2012 είχε ζητήσει από την, τότε, πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την άρση της κατάφωρης αδικίας που προκάλεσε σε βάρος εκατοντάδων συναδέλφων μας η ερμηνευτική  εγκύκλιος της 26/1/2011 (ΑΔΑ:4ΑΡΠΗ-54) που είχε εκδοθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με βάση το Ν. 3865/10 και προέβλεπε:
« Στο πλαίσιο της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, άνδρες και γυναίκες υπάλληλοι που συμπληρώνουν 25ετή συντάξιμη υπηρεσία/ασφάλιση το 2011 και κατά τον κρίσιμο αυτό χρόνο έχουν  ανήλικο παιδί η καταβολή της σύνταξης είναι δυνατή με τη συμπλήρωση του 52ου έτους της ηλικίας τους, ενώ για όσους συμπληρώνουν την ως άνω 25ετία το 2012 η καταβολή της σύνταξης είναι δυνατή με τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους

Επιμορφωτική παρουσίαση Ε.ΨΥ.ΜΕ




Διεξαγωγή επιμορφωτικής παρουσίασης σε συνεργασία με την Ε.ΨΥ.ΜΕ

  Αγαπητοί συνάδερφοι σας προσκαλούμε στην παρουσίαση με τίτλο «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου και ώρα 10:30-13:00 στο Δημαρχείο Σαλαμίνας, στην αίθουσα «Δημ. Μπόγρη ». Η παρουσίαση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Ε.ΨΥ.ΜΕ. Παραθέτουμε το πρόγραμμα της παρουσίασης και  θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Εισηγήτρια: Οικονομάκη Έλλη, ειδική παιδαγωγός
Θέμα: Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες
1ο μέρος:
Θεωρητικό πλαίσιο:
·         -ορισμός μαθησιακών δυσκολιών
·         -αιτιολογία
·         -γνωστικό-γλωσσική κατηγοριοποίηση
·         -τυπική και άτυπη αξιολόγηση
·         -χαρακτηριστικά, ψυχοκοινωνικό προφίλ

Ανακοίνωση συλλόγου





       Το Δ.Σ. του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των απεργών απολυμένων της 3Ε και δηλώνει τη συμπαράστασή του στους απεργούς και τις οικογένειές τους.  Η  αλληλεγγύη και οι κοινοί αγώνες είναι η απάντηση για την δικαίωση των αγώνων και των αιτημάτων όλων των εργαζομένων, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

02 Μαρτίου 2015

Δεύτερη δόση της συνδικαλιστικής συνδρομής



Θέμα:   Δεύτερη δόση της συνδικαλιστικής συνδρομής για τη χρονιά 2014-2015


      Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τις επόμενες μέρες θα γίνει η είσπραξη της δεύτερης δόσης της  συνδικαλιστικής εισφοράς.( 10 ευρώ για μόνιμους και 8 για αναπληρωτές). Υπενθυμίζουμε ότι από το συνολικό ποσό των 30 ευρώ, τα 24 ευρώ καταβάλλονται στη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ και τα 6 ευρώ μένουν στο Σύλλογο. Σε ό,τι αφορά στους αναπληρωτές το ποσό της συνδρομής τους αποδίδεται στο σύνολό του στη ΔΟΕ χωρίς να κρατάει τίποτα ο Σύλλογος.