17 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση ΔΟΕ



ΘΕΜΑ : Για τις οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Λίγες, μόνο, ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές (μήπως η συγκεκριμένη μεταφορά οργανικών θέσεων εμπίπτει στις διατάξεις περί απαγόρευσης υπηρεσιακών μεταβολών, λόγω εκλογών;) και έπειτα από μακρά περίοδο παύσης του οποιουδήποτε διαλόγου με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (παρά τις πολλές «δεσμεύσεις» του Υπουργού Παιδείας για διαρκή διάλογο) είδε το φως της δημοσιότητας υπουργική απόφαση με την οποία πραγματοποιείται μεταφορά οργανικών θέσεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, για τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς, αγνοώντας για μια ακόμη φορά το γεγονός ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί των ίδιων ειδικοτήτων (Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών) οι οποίοι υπηρετούν επί σειρά ετών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δίχως να τους έχει δοθεί, όπως θα έπρεπε, οργανική θέση.

15 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


   
 Θέμα 1ο : ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

    Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 3 της με αριθ. οικ. 11810/179/Φ.80353 Υπουργικής  Απόφασης (ΦΕΚ 1635/τ.Β΄/20.6.2014) η χειρόγραφη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας καταργήθηκε και το ασφαλιστικό δικαίωμα ελέγχεται πλέον ηλεκτρονικά.


Θέμα 2ο: Α΄ Κατανομή ποσού 25.000.000  ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους
έτους 2015, σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των
σχολείων τους.

   
    Το ποσό των 25 εκατ. ευρώ κατανέμει στους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων τους, χρήματα που πρέπει να αποδοθούν άμεσα στις σχολικές επιτροπές. Ο Δήμος Σαλαμίνας θα λάβει το ποσό των 76.125,74 €. Σας επισυνάπτουμε την Υπουργική Απόφαση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


13 Ιανουαρίου 2015

Θέμα: Ψήφισμα συμπαράστασης στους αιρετούς Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη. Να σταματήσει τώρα η δίωξη κατά του Π. Βαϊνά.

 Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Σαλαμίνας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο συνάδελφο Παντελή Βαϊνά, αιρετό της Γ΄Αθήνας, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη την οποία θεωρούμε ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Υπενθυμίζουμε ότι οι συναδέλφοι-αιρετοί της Γ΄Αθήνας Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. Ταυτόχρονα έχει ασκηθεί αγωγή – κατά τη διάρκεια των κρίσεων του 2011 - για "συκοφαντική δυσφήμιση" σε βάρος του Γ. Χρόνη από τον υποψήφιο, κ. Χ. Αλεξανδράτο, για συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχαν μοιραστεί το 2009 και το 2010!

11 Ιανουαρίου 2015

Τακτική Συνεδρίαση



                                                                              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

            Σύμφωνα με το  Καταστατικό του  Συλλόγου , καλείστε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. , που θα πραγματοποιηθεί στις  13 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα  14:30  στο 2ο Δ.Σ. Σαλαμίνας,  με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:



1.      Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου
2.      Προγραμματισμός δράσεων για το επόμενο διάστημα.
3.      Άλλα τρέχοντα ζητήματα.



              Τα Δ.Σ. είναι ανοικτά και καλό είναι να τα παρακολουθούν όλοι οι συνάδελφοι.