15 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


   
 Θέμα 1ο : ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

    Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 3 της με αριθ. οικ. 11810/179/Φ.80353 Υπουργικής  Απόφασης (ΦΕΚ 1635/τ.Β΄/20.6.2014) η χειρόγραφη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας καταργήθηκε και το ασφαλιστικό δικαίωμα ελέγχεται πλέον ηλεκτρονικά.


Θέμα 2ο: Α΄ Κατανομή ποσού 25.000.000  ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους
έτους 2015, σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των
σχολείων τους.

   
    Το ποσό των 25 εκατ. ευρώ κατανέμει στους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων τους, χρήματα που πρέπει να αποδοθούν άμεσα στις σχολικές επιτροπές. Ο Δήμος Σαλαμίνας θα λάβει το ποσό των 76.125,74 €. Σας επισυνάπτουμε την Υπουργική Απόφαση.




ΘΕΜΑ 3ο : ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
     Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων που αφορούν συνταξιοδοτικά θέματα, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το Δ.Σ. του συλλόγου έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον ειδικό συνεργάτη της Δ.Ο.Ε. κ. Γιάννη Μπαλάγκα.  Μετά τις εκλογές θα οργανωθεί μια ομιλία - ενημέρωση στη Σαλαμίνα για τις εξελίξεις στα συνταξιοδοτικά θέματα των εκπαιδευτικών.

                  
 ΘΕΜΑ 4ο: Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας

    Η  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας θα γίνει στο  μεζεδοπωλείο ''ΚΟΥΡΟΥΜΠΕΛΟ΄΄ (παραλία Αγίου Νικολάου), την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 13:00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς.
 Παρακαλούμε κάθε σχολείο και νηπιαγωγείο να συγκεντρώσει έναν ενδεικτικό αριθμό συμμετεχόντων μέχρι την Πέμπτη 22/01, οπότε και θα επικοινωνήσει μαζί τους εκπρόσωπος του Δ.Σ. για να κανονίσει τις κρατήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: