21 Απριλίου 2015

Συνάντηση για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου Σαλαμίνας     Θέμα: « Συνάντηση για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου Σαλαμίνας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας κι η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Σαλαμίνας καλούν τους διευθυντές/τις προϊσταμένες όλων των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων, τους Προέδρους των Συλλόγων Γονέων κάθε σχολικής μονάδας, αλλά κι όλους τους γονείς κι εκπαιδευτικούς σε συνάντηση την Πέμπτη 23 Απριλίου,  στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας (5μ.μ).
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη, μιας κι η  μείωση της οικονομικής επιχορήγησης μέσω των ΚΑΠ των σχολικών επιτροπών, σε συνδυασμό με την μη καταβολή των χρημάτων στα σχολεία και την αδιαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες από τον Δήμο Σαλαμίνας, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον που επιδρά αρνητικά στην εκπαιδευτική διαδικασία και ορθώνει ένα τεράστιο τείχος στη λειτουργία των σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί είναι αναγκασμένοι να αντιπαλεύουν τεράστιες ελλείψεις στο χώρο εργασίας τους κι οι γονείς, είτε άμεσα είτε έμμεσα, καλούνται καθημερινά να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν πρέπει να επιτρέψει τη συνέχιση αυτής της κατάστασης. Η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και το καλό των παιδιών είναι υπέρτατες κι αδιαπραγμάτευτες αξίες .

Δεν υπάρχουν σχόλια: