15 Δεκεμβρίου 2015



  Θέμα: Σχετικά με την κινητοποίηση  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής ( 11-12-15)


« ΤΑ ΚΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΑΔΙΚΑ… Πρόκειται για την απάντηση που έλαβαν την Παρασκευή οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί, οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, οι Ενώσεις Γονέων και οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ σε συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογός μας .
  Τα κενά είναι αμοιβαδικά, δηλαδή έχουν την τάση να πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς. Δεν ευθύνεται η προχειρότητα της ηγεσίας του Υπουργείου, ούτε η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε βέβαια ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! Φταίει το ανεξήγητο- κατά τον κύριο Λόντο- , φαινόμενο του πολλαπλασιασμού του ασπόνδυλου οργανισμού της αμοιβάδας που «επηρεάζει» τα κενά στην εκπαίδευση…
    Η πραγματικότητα βέβαια είναι γνωστή σε όλους μας: φτάσαμε στα Χριστούγεννα και η υποχρέωση του Κράτους για ίσες  ευκαιρίες  στην Παιδεία για όλα τα παιδιά έχει μείνει κενό γράμμα, καθώς οι ελλείψεις στην Περιφέρεια Αττικής είναι εκατοντάδες. Όλα τα σχολεία στην Ελλάδα υπολειτουργούν: η παράλληλη στήριξη μοιράζεται σε δύο, τρία και μερικές φορές τέσσερα παιδιά, πολλά τμήματα ένταξης είναι κλειστά,  η Προσχολική Αγωγή υποστελεχωμένη, η ζώνη του Ολοήμερου υπολειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου και τα μαθήματα ειδικοτήτων διδάσκονται από όποιον συνάδελφο, με πλεόνασμα ωρών,  βρίσκεται σε κάθε σχολείο.
    Αποτέλεσμα,  η συνεχής υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, η καταστρατήγηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, η καταδίκη στην ανεργία χιλιάδων συναδέλφων μας αναπληρωτών, οι απελπιστικά πιεστικές συνθήκες εργασίας στο σχολείο.

Καταδικάζουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική από την κυβέρνηση!
 Προτάσσουμε την ικανοποίηση του αιτήματος για μαζικούς μόνιμους διορισμούς!
Απαιτούμε την ισοτιμία των μαθητών μας στην εκπαίδευση!

Αγωνιζόμαστε για το Δημόσιο Σχολείο και την  Ενιαία Δωδεκάχρονη Εκπαίδευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: