07 Δεκεμβρίου 2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Αττικής

Σαλαμίνα,  7/12/ 2015

Αρ. Πρωτ.: 91

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Αττικής
      Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σαλαμίνας συμμετέχει και καλεί σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αττικής, την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη (13.00), στηρίζοντας την απόφαση της συνέλευσης του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπ/κων.
     Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο ΥΠΠΕΘ στις 23/11/15,  για την κάλυψη των κενών στα σχολεία αλλά και για την εργασιακή επισφάλεια των εκπαιδευτικών, καταδικάζουμε για ακόμη μία φορά τον εμπαιγμό και την αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Η μόνη σαφής απάντηση που δόθηκε είναι ότι τα κενά δεν πρόκειται να καλυφθούν, ενώ οι χαμένες διδακτικές ώρες θα αποτελούν πραγματικότητα για χιλιάδες μαθητές, έως και το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.   Η ενημέρωση που παρείχε το υπουργείο δεν αφήνει άλλη επιλογή από τον δρόμο της αντίστασης και της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
   Διεκδικούμε μόνιμους μαζικούς διορισμούς, βελτίωση των εργασιακών όρων για όλους τους αναπληρωτές, άμεση πρόσληψη των άνεργων συναδέλφων μας προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.
   Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τα σωματεία, τους γονείς και τους μαθητές, να υπερασπιστούν αγωνιστικά το δημόσιο σχολείο, τις εργασιακές σχέσεις εντός αυτού και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, καθώς και το δικαίωμα όλων των μαθητών στην πολύπλευρη μόρφωση.
  Για τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των συναδέλφων, κηρύσσουμε δίωρη στάση εργασίας (12.00 -14.00) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: