27 Νοεμβρίου 2016

Αίτημα για έκπτωση σε ακτοπλοϊκές, αεροπορικές γραμμές και ΚΤΕΛ για τους εκπαιδευτικούς

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας συμμετέχει στην πρωτοβουλία Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ για  διεκδίκηση έκπτωσης σε ακτοπλοϊκές, αεροπορικές γραμμές και ΚΤΕΛ για τους εκπαιδευτικούς. H πρωτοβουλία αυτή, σε συντονισμό με τους άλλους Συλλόγους και ΕΛΜΕ, περιλαμβάνει τόσο τοπικές δράσεις, αλλά και την κινητοποίηση στην Αθήνα, στις 2 Δεκέμβρη, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. 
  Σήμερα χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται μακριά από τις εστίες και τις οικογένειές τους, στελεχώνοντας σχολεία σε όλη τη χώρα. Αναπληρωτές και  μόνιμοι συνάδελφοι  παραμένουν για χρόνια στην περιφέρεια, αφού οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις έχουν περιοριστεί δραματικά. Θέμα με το κόστος υπάρχει και με ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μετακινήσεις εντός Νομών.
   Η στήριξη των εκπαιδευτικών, όπως ασφαλώς και άλλων κοινωνικών κατηγοριών (ανέργων, μαθητών, φοιτητών κλπ) αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Το κόστος της μετακίνησης, λειτουργεί σωρευτικά, αφού οι συνάδελφοι που μένουν μακριά από τα σπίτια τους αναγκάζονται να νοικιάζουν και σπίτια, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι.
  Απαιτούμε από τη κυβέρνηση να θεσπίσει έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις σε καράβια, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ. Επιπλέον ως Σύλλογος θεωρούμε, λαμβάνοντας υπόψη και τα προβλήματα στο νησί μας,  ότι πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες για θέσπιση 50 % και στα οχήματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η δική μας, όπου η συγκοινωνία και ακριβή και μη  λειτουργική είναι.  Πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες η κυβέρνηση, είτε μέσω του Υπουργείου Παιδείας είτε του Υπουργείου Ναυτιλίας, να βρεθεί τρόπος ώστε ακόμα και ιδιωτικές εταιρίες ή κοινοπραξίες  (π.χ.  ferry boat.) να συμπεριλάβουν αυτή τη μείωση.
    Σε αυτό το πλαίσιο θα συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε δράση και κινητοποίηση βελτιώσει την καθημερινότητα και τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας .
Δεν υπάρχουν σχόλια: