09 Φεβρουαρίου 2017

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΙ

Μετά από μια δίκη που κράτησε δύο μέρες, οι συνάδελφοι Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης κρίθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ (και από τους τρεις δικαστές μετά από απαλλακτική πρόταση και του Εισαγγελέα) ΑΘΩΟΙ κι απαλλάχτηκαν από όλες τις κατηγορίες!!! Οι συκοφαντίες, τα  ψέματα κι οι επαγγελματίες μηνυτές βγήκαν στο φως και κάηκαν !
    Η σημερινή νίκη δεν είναι απλώς η αθώωση των συναδέλφων Αιρετών, είναι το δικαίωμα των αιρετών να έχουν φωνή και ραχοκοκαλιά μέσα στα Συμβούλια. Είναι νίκη του ανεξάρτητου, ταξικού, αγωνιστικού συνδικαλισμού. Είναι νίκη απέναντι σε αυτούς, που θεωρούν τα σχολεία «φέουδα και τσιφλίκια» τους. Είναι νίκη απέναντι σε αυτούς, που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν χωρίς αντίσταση ό,τι θέλουν, που προσπαθούν να κάνουν καριέρα πάνω στις πλάτες των δασκάλων. Είναι νίκη απέναντι σε όσους στήριξαν την εξουσία τους στις ΕΔΕ, στις ποινές και στις απειλές.
     Είναι πανωλεθρία μιας ολόκληρης αντίληψης μονοπρόσωπης αυταρχικότητας, που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της νόμους, συλλογικά όργανα και τη συλλογική βούληση. Είναι πανωλεθρία όσων προσπαθούν να δυσφημήσουν τη συνδικαλιστική δράση για ιδιοτελείς σκοπούς. Είναι πανωλεθρία όσων οραματίζονται σχολεία χωρίς συνδικαλιστική δράση, γιατί έχουν «αλλεργία» στο ορθό, στο δίκαιο και στον αντίλογο. Όσων προσπαθούν να δυσφημήσουν τη συνδικαλιστική δράση, γιατί έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους», για να κάνουν ανενόχλητοι τα παιχνίδια τους.

     Είναι ελπίδα διεκδίκησης σταθερής και μόνιμης εργασίας, τώρα που φτάσαμε (με επίσημα στοιχεία από την Εργάνη) οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης να υπερισχύουν των σταθερών. Είναι ελπίδα της ίδιας της δύναμη της συλλογικής δράσης και του συνδικαλιστικού κινήματος που, όσο κι αν αλλάζει μορφή κι έχει περιόδους άμπωτης, θα είναι εδώ όσο υπάρχει άνθρωπος κι αδικία, ως «τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: