13 Ιανουαρίου 2016

Συλλαλητήριο, Σάββατο 16 Γενάρη και ώρα 12.00, στην Ομόνοια.

      

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην αποδόμηση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, μέσω  των σαρωτικών ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση.  Πρόκειται για πρωτοφανή νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση, που υπερβαίνει αντιδραστικά όλους τους προηγούμενους  νόμους.  Ο νέος νόμος δεν έρχεται για να «σώσει» το ασφαλιστικό: κατεδαφίζει απλά ό,τι είχε απομείνει από το ανεπαρκές ελληνικό αναδιανεμητικό σύστημα. Διαλύει  ό,τι άφησαν όρθιο από το ασφαλιστικό σύστημα οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μετατρέποντας το σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό, που θα βασίζεται απλά και μόνο στη λογική  και τα κελεύσματα της αγοράς.
   Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της τομής που ετοιμάζουν, στο νέο ασφαλιστικό πακέτο θα περιλαμβάνονται μέτρα σοκ:
·         Μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο στις νέες για τις οποίες θα εφαρμοστεί νέος τρόπος υπολογισμού που οδηγεί σε μικρότερες αποδοχές, όσο και στις ήδη καταβαλλόμενες, οι οποίες θα επανυπολογιστούν με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.
·         Κατάργηση όλων των κατώτατων συντάξεων για όσους αποχωρούν από 1/7/2015 και μετά. Μπορεί να μοιάζει ακραίο αλλά τα νέα ποσά για τις κατώτατες κύριες συντάξεις θα ξεκινούν από τα 170 ευρώ.
·         Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Το ψαλίδι θα ξεκινά από 8% και θα φτάνει το 15 ή και το 30%. Αν δε στη δήθεν διαπραγμάτευση επιλέξουν να μην περικοπούν κύριες συντάξεις για να ξεγελάσουν την κοινωνία, τότε η περικοπή θα είναι ισοδύναμα μεγαλύτερη στις επιουρικές συντάξεις
·         Περικοπές ως 40% στα μερίσματα του Δημοσίου.
·         Μείωση κατά 10% ως 15% στο νέο εφάπαξ.
·         Χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα να το χάνουν 70.000 δικαιούχοι.
   Είναι απολύτως φανερή  η ανάγκη  συγκρότησης ενός μετώπου  άμεσης συλλογικής δράσης,  για την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας.  Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, τις ομοσπονδίες, όλα τα συνδικάτα και τους συναδέλφους σε μια πραγματική αγωνιστική ενότητα για την αποτροπή της ψήφισης των μέτρων αυτών . Σε αυτή τη «μάχη των μαχών» δεν μπορεί να λείψει κανένας! Αυτή η μάχη πρέπει να είναι νικηφόρα! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης μας αφορά ως κοινωνία!

Πρώτο βήμα το συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν δυναμικά!


Δεν υπάρχουν σχόλια: