30 Μαρτίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

   Πάλι μιλούν στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για  «μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση», αλλά εννοούν τη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα κρύβουν την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας), την αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για  όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών.  Κρύβουν  τη νέα περικοπή (κατά 32,5%) του μερίσματος του ΜΤΠΥ, τα πρόσθετα φορολογικά βάρη και τη ραγδαία φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.
   Είναι πια ξεκάθαρο ότι κανείς πια δεν μπορεί να παρακολουθεί παθητικά τις συμφωνίες της κυβέρνησης με τους δανειστές, συμφωνίες άθλιες που διαλύουν ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και  καταδικάζουν όλους τους εργαζόμενους σε ένα απόλυτα ζοφερό παρόν και μέλλον.
Βάζουμε μπροστά το δίκιο μας! Μπορούμε να τους σταματήσουμε με άμεση κλιμάκωση και πολύμορφες κινητοποιήσεις!
  Το Δ.Σ καλεί τους συναδέλφους σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 4 Απρίλη, στην ΠΛ. ΚΟΡΑΗ, ώρα 13:30, σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους ΠΕ Πειραιά και την ΕΛΜΕ. Για τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των συναδέλφων, κηρύσσουμε δίωρη στάση εργασίας (12.00 -14.00) .

 Επίσης καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία,  στις 7 Απρίλη (απεργιακή συγκέντρωση Πλ. Κλαυθμώνος 11:00 π.μ).

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!






Δεν υπάρχουν σχόλια: